Charles Groenhuijsen, spreker en voorzitter

Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en voorzitter. Hij bestrijkt in het Nederlands en Engels een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn 33 jaar in de journalistiek en natuurlijk aan zijn boeken over VS en Nederland.

In het hele land wordt Charles nu natuurlijk gevraagd om over zijn boek over Optimisme te komen praten. Elke keer weer blijkt dat veel toehoorders aangenaam verrast zijn als Groenhuijsen uitlegt wat er allemaal goed gaat in de wereld (innovatie, armoede, veiligheid, gezondheid, onderwijs, ondernemerschap). Er is veel reden om opgewekt naar de toekomst te kijken!

Met zijn opdrachtgevers werkt Groenhuijsen inhoudelijk aan een passend concept voor een inspirerende en uitdagende speech. De ene keer voor een exclusief gezelschap van 15 corporate managers, een andere keer voor een theaterzaal vol vermogende particulieren, beginnende ondernemers of klanten van een grote bank.
Hij is een veel gevraagde gast op scholen, in boekwinkels en bibliotheken waar hij over zijn boeken vertelt en graag in discussie gaat met zijn publiek.

 

Onderwerpen van lezingen:

  • Donald Trump: Haalt de lawaaiigste president van Amerika 2020? Wat zijn de gevolgen voor Europa en Nederland?I
  • Verkiezingen: In 2019 zal de aandacht gestaag toenemen voor de presidentsverkiezingen van november  2020: Ik pas mijn lezingen steeds aan op de actualiteit.
  • OptimismeMijn thema “Optimisten hebben de hele wereld” is toepasbaar op veel sectoren: Overheid, bedrijfsleven, onderwijs, cultuur, politiek. 
  • Globalisering: Vloek of zegen?
  • Arbeidsmarkt: Eten robots alle banen op of valt het mee? In de laatste 200 jaar kwamen er door technologie alleen maar meer banen bij!

Als dagvoorzitter heeft Groenhuijsen ook zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld:

marketing en sales, internationaal betalingsverkeer, multinationale investeringen, de veranderingen op de Nederlandse huizen- en hypotheekmarkt, diversity in personeelsbeleid, internationaal voetbal, beveiliging internationaal transport, de uitdagingen van Internet, verzekeringen en tussenpersonen, VOIP-telefonie, internet-bankieren, provinciaal economiebeleid.

Huur mij in voor lezing of als dagvoorzitter