Boek nu mijn nieuwe lezing: Optimisten hebben de hele wereld

In het nieuwe boek Optimisten hebben de hele wereld behandel ik wat er wél goed gaat in de wereld. Er zijn namelijk genoeg redenen om opgewekt naar de toekomst te kijken. Vergelijkt u de afgelopen 50 jaar eens met de duizenden jaren daarvoor. In de korte periode van tientallen jaren is er een hoop veranderd:

  • het geweld is terug gedrongen vergeleken met de lange periode daarvoor;
  • in meer landen is democratie gevestigd;
  • er is meer dan ooit vooruitgang geboekt met vrouwen en kinderrechten;
  • het inkomen per wereldburger, onze levensverwachting, graad van onderwijs en geletterdheid is tot recordhoogte gestegen;
  • de gelijkheid in de wereld is enorm verbeterd en de armoede in de wereld is gehalveerd;
  • onze gezondheid, de kwaliteit van ons voedsel, huisvesting, kleding en transport is beter dan ooit.

Er gaat dus heel veel goed in de wereld. Toch zijn veel burgers bang en verliezen ze controle en vertrouwen. De media spelen daar handig op in, waardoor mensen bang worden. Ook in Nederland is er namelijk veel onzekerheid en angst over de toekomst.

Met mijn lezing ‘Optimisten hebben de hele wereld’ probeer ik daar tegenwicht aan te bieden en met mijn toehoorders in discussie te gaan. “Brutalen hebben de halve wereld,” luidt de uitdrukking. Mijn variant: “Optimisten hebben de hele wereld.”

Zoals altijd pas ik mijn verhaal aan op mijn publiek; of dat nu mensen uit de overheid, bouwsector, de logistieke sector óf studenten zijn. Ik ben dol op interactie en discussie.

Heeft u belangstelling in mijn lezing over optimisme? Vul dan onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met u op.

 


* betreft een verplicht veld

Voor- en achternaam *

E-mailadres *

Telefoonnummer *

Korte toelichting

Voer de beveiligingscode in
captcha

Plaats een vinkje als u akkoord gaat met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.Hier vindt u onze privacyverklaring .